Hovädzie a niečo k tomu

Autor: Zuzana Žabčíková | 13.8.2011 o 13:17 | (upravené 13.8.2011 o 13:31) Karma článku: 5,84 | Prečítané:  1644x

Upratovali sme trošku v mrazničke a našli sme tam kus hovädziny, aká časť tela, to poriadne netušíme. Samé sme boli zvedavé na výsledok. A nakoniec chutilo. Teda pevne verím a dúfam.

Mäso sme nechali cez noc rozmraziť. Nakrájala som ho na menšie rezníky, naklepala ich, osolila, okorenila, posypala mletou červenou paprikou.

Na panvici som opražila nadrobno pokrájanú cibuľu spolu s hríbikmi.

Rozšľahala som dve vajíčka, na druhý tanier nachystala hladkú múku. Rezne som jedne po druhom obalila v múke, potom vo vajíčku a rýchlo opiekla z oboch strán na panvici, ale len tak, aby vajíčko bolo viac menej opečené.

Do ohňuvzdornej misy som dala na spodok hríby, na to naukladala rezne, medzi ne ďalej plátky cibule, zaliala bujónom (cca 2-3 deci) a dala piecť pri 200 stupňoch do rúry, postupne znížila na 170. A piekla domäkka.

IMG_6970.JPG

V mrazničke som ďalej našla aj lístkové cesto, tak som zužitkovala aj to :-)

IMG_6971.JPG

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Ako odhaliť šmejdov ešte pred konaním akcie a čo spraviť s výrobkami

Zmluvy, ktoré človek podpíše na nelegálne usporiadanej akcii, neplatia.

PLUS

Zločin po slovensky: Ako zomrela Mária?

Temný zločin zo 60. rokov ožíva vďaka novinárovi Jánovi Čomajovi.


Už ste čítali?