Kura s kukuricou

Autor: Zuzana Žabčíková | 30.7.2011 o 18:10 | (upravené 30.7.2011 o 18:26) Karma článku: 6,34 | Prečítané:  1864x

Kukuricu máme v tomto období doma stále, poobzerala som sa, čo nám chladnička zo sezónnej zeleniny ešte ponúka, trochu som gúúglila, listovala, hľadala a bolo.Hmotnosť som nejako neriešila, skôr od oka a podľa chuti. Čo je vlastne aj hlavná zásada pri hľadaní receptu :-)

Kuracie prsia som umyla, trochu naklepala, nakrájala na rezance, osolila, okorenila.  Klások kukurice som si uvarila a orezala zrniečka. (Načo kupovať konzervu, keď máme k dispozícií sviežu, práve vyrastenú.)

Na troške oleja som rýchlo opražila kukuričné zrniečka, odložila na servítku odtiecť od oleja.

Na troche oleja som opražila kúsky kuracieho mäsa vo väčšom hrnci a vybrala ich. Cca 50 g slaniny pokrájanej na drobné kúsky som opiekla, aby trochu pustila masť, pridala 1 cibuľku na kocky a opražila do sklovita.

Do hrnca som vrátila späť mäso, pridala 2 bobkové listy, 4 guličky celého korenia, nakrájanú na malé kocky 2 ks zelenej papriky, poriadne premiešala.

Následne som pridala cca 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2 hlavičky roztlačeného cesnaku, 2 lyžice horčice a po ochutnaní trochu dosolila a okorenila. Nechala som dusiť 20 minút, obšas premiešala a raz podliala vodou. Ale iba trošičku.

Po 20 minútach som pridala na drobno pokrájané 2 rajčiny, 10 minút znova dusila a pridala opečenú kukuricu. Trochu premiešala a nechala oddychovať.

Ako prílohu som urobila zemiakovú kašu. Ale aj ryža môže byť fajn. No a tá vôňa....Jedna báseň...

IMG_6957.JPG

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Ako odhaliť šmejdov ešte pred konaním akcie a čo spraviť s výrobkami

Zmluvy, ktoré človek podpíše na nelegálne usporiadanej akcii, neplatia.

PLUS

Zločin po slovensky: Ako zomrela Mária?

Temný zločin zo 60. rokov ožíva vďaka novinárovi Jánovi Čomajovi.


Už ste čítali?