Moja prvá...

Autor: Zuzana Žabčíková | 28.7.2011 o 18:08 | (upravené 28.7.2011 o 18:21) Karma článku: 6,00 | Prečítané:  1558x

Milujem ju. Vždy, keď môžem, tak idem po nej. Nemôžem jej odolať. Je iba moja. Áno. Len ja a panna cotta.  Vždy som ju chcela vedieť urobiť aj doma, ale ja a želatína nie sme veľmi kamoškami, ale čo, všetko je prvýkrát a keď musíš, tak musíš.

500 ml sladkej smotany som nechala prejsť skoro varom so 40 g hnedého cukru. Medzitým som nechala v miske 5 minút oddychovať 2 lyžičky práškovej želatíny s 2 lyžicami vody. Želatínu po spojení s vodou som pridala do skorovariacej sa smotany s cukrom a povarila ešte cca 2 minútky, pokým sa želatína neroztopila a nespojila so smotanou.

4 misky som jemne vytrela obyčajným olejom, rozliala sem smotanovú zmes, misky nechala vychladnúť a potom šup s nimi do chladničky do chladu.

PSSSSSSt, panna cotta spíííííí

IMG_6953.JPG

A dnes večer, keď som prišla z práce, jemne som nožom oddelila kraje od misky, vyklopila na tanier, k tomu šupla marhuľový džem a škoricu.

IMG_6954.JPG

Môžeme kombinovať s hocičím- čerstvým ovocím, zavaraninou, jahodami, černicami, alebo len tak, natur...

Každému podľa chuti...Nebíčko v papulke :-)

 

P.S. neexperimentovala som, recept som našla na webe.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Ako odhaliť šmejdov ešte pred konaním akcie a čo spraviť s výrobkami

Zmluvy, ktoré človek podpíše na nelegálne usporiadanej akcii, neplatia.

PLUS

Zločin po slovensky: Ako zomrela Mária?

Temný zločin zo 60. rokov ožíva vďaka novinárovi Jánovi Čomajovi.


Už ste čítali?