Hovädzie a niečo k tomu

Autor: Zuzana Žabčíková | 13.8.2011 o 13:17 | (upravené 13.8.2011 o 13:31) Karma článku: 5,84 | Prečítané:  1629x

Upratovali sme trošku v mrazničke a našli sme tam kus hovädziny, aká časť tela, to poriadne netušíme. Samé sme boli zvedavé na výsledok. A nakoniec chutilo. Teda pevne verím a dúfam.

Mäso sme nechali cez noc rozmraziť. Nakrájala som ho na menšie rezníky, naklepala ich, osolila, okorenila, posypala mletou červenou paprikou.

Na panvici som opražila nadrobno pokrájanú cibuľu spolu s hríbikmi.

Rozšľahala som dve vajíčka, na druhý tanier nachystala hladkú múku. Rezne som jedne po druhom obalila v múke, potom vo vajíčku a rýchlo opiekla z oboch strán na panvici, ale len tak, aby vajíčko bolo viac menej opečené.

Do ohňuvzdornej misy som dala na spodok hríby, na to naukladala rezne, medzi ne ďalej plátky cibule, zaliala bujónom (cca 2-3 deci) a dala piecť pri 200 stupňoch do rúry, postupne znížila na 170. A piekla domäkka.

IMG_6970.JPG

V mrazničke som ďalej našla aj lístkové cesto, tak som zužitkovala aj to :-)

IMG_6971.JPG

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Nové pravidlá zásadne ovplyvnia ľudí. Dlžníkov aj exekútorov

Sociálna poisťovňa môže siahnuť na účet dlžníka aj bez exekútora, bezvýsledne exekúcie sa musia zastaviť.

KOMENTÁRE

Fico radí socialistom ako byť populárnejší

Toto má byť lekcia z postkomunistickej Európy?


Už ste čítali?