Moja prvá...

Autor: Zuzana Žabčíková | 28.7.2011 o 18:08 | (upravené 28.7.2011 o 18:21) Karma článku: 6,00 | Prečítané:  1540x

Milujem ju. Vždy, keď môžem, tak idem po nej. Nemôžem jej odolať. Je iba moja. Áno. Len ja a panna cotta.  Vždy som ju chcela vedieť urobiť aj doma, ale ja a želatína nie sme veľmi kamoškami, ale čo, všetko je prvýkrát a keď musíš, tak musíš.

500 ml sladkej smotany som nechala prejsť skoro varom so 40 g hnedého cukru. Medzitým som nechala v miske 5 minút oddychovať 2 lyžičky práškovej želatíny s 2 lyžicami vody. Želatínu po spojení s vodou som pridala do skorovariacej sa smotany s cukrom a povarila ešte cca 2 minútky, pokým sa želatína neroztopila a nespojila so smotanou.

4 misky som jemne vytrela obyčajným olejom, rozliala sem smotanovú zmes, misky nechala vychladnúť a potom šup s nimi do chladničky do chladu.

PSSSSSSt, panna cotta spíííííí

IMG_6953.JPG

A dnes večer, keď som prišla z práce, jemne som nožom oddelila kraje od misky, vyklopila na tanier, k tomu šupla marhuľový džem a škoricu.

IMG_6954.JPG

Môžeme kombinovať s hocičím- čerstvým ovocím, zavaraninou, jahodami, černicami, alebo len tak, natur...

Každému podľa chuti...Nebíčko v papulke :-)

 

P.S. neexperimentovala som, recept som našla na webe.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Nové pravidlá zásadne ovplyvnia ľudí. Dlžníkov aj exekútorov

Sociálna poisťovňa môže siahnuť na účet dlžníka aj bez exekútora, bezvýsledne exekúcie sa musia zastaviť.

KOMENTÁRE

Fico radí socialistom ako byť populárnejší

Toto má byť lekcia z postkomunistickej Európy?


Už ste čítali?