reklama

Hruškáč

Hrušky mám rada. Pre ich zmyselný tvar, trpko sladkastú chuť a vôňu. Je to ale aj nejklamný znak, že je koniec leta a prichádza jeseň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

A hrušky v nejakom dobrom koláčiku tak isto nie sú na zahodenie :-)

2 hruškové kompóty (cca 760 pevného podielu) vyberieme z pohárov a necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Medzitým prevaríme 100 ml šťavy z kompótu, s polovicou paličky škorice, 50 ml rumu, 1 PL kryštálového cukru, a touto farebnou vodou zalejeme nakrájané hrušky a necháme pekne odležať, aby sa všetci so všetkými spoznali, aspoň hodinku.

Na prípravu posýpky zmiešame v mise 150g hladkej múky so štipkou mletej škorice, 75g práškového cukru a jedným balíčkom vanilkového cukru. Pridáme 100g mäkkého masla a prstami spojíme a vypracujeme mrveničku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na prípravu cesta vyšľaháme 200g mäkkého masla na penu. Za stáleho miešania postupne pridáme 150g práškového cukru s jedným balíčkom vanilkového cukru, a následne po poriadnom premiešaní pridávame po jednom 4 celé vajíčka.

200g hladkej múky, 2 KL škorice, 1 PL kakaa, 3 KL prášku do pečiva, preosejeme a na viackrát zmiešame do maslovej hmoty. Cesto nalejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.

Naložené hrušky necháme odkvapkať, naukladáme na cesto, posypeme mrveničkou, a pečieme pri 170 stupňoch cca 45 minút.

dobrú chuť!

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Zuzana Žabčíková

Zuzana Žabčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

day by day, what you do is who you become.... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu