Tekvicový koláč

6.2.2010 o 18:11 (upravené 7.2.2010 o 8:04) | Karma článku: 6.84 | Prečítané  2745-krát

Cez týžden som sledovala reláciu Bez servítky.

Najprv som to začala sledovať kvôli tomu, aby som sa pobavila na tom, ako sa naše "úžasné celebrity" nevedia činiť v kuchyni.Tento týždeň som bola ale celkom rada, že som reláciu sledovala.

Nechala som sa inšpirovať svomi aktérmi z tohto týždňa, a to Aďou Polákovou a jej francúzskou kuchyňou a pani Leiferovou. Zápala ma neinšpiroval, fazuľu z konzervy asi nejako nebudem veľmi riešiť.

Na francúzsku kuchyňu si rezervujem jeden celý deň, dnes večer som potrebovala urobiť niečo veľmi rýchle, ale napriek tomu zaujímavé, a dobré. Preto som si pohľadala na webe recept na tekvicový koláč a hor sa na neho.

Pripravila som si základné suroviny: 8 žĺtkov a 8 bielkov, 200g kryštálového cukru, 80g strúhanky, 200 pomletých tekvicových jadierok, 2 lyžice rumu.

kolac1.jpg

Žĺtky zmiešate s 2/3 cukru, po vyšľahaní pridáte vanilkový cukor, jadierka (kúpila som ich vylúpané vcelku a na mlynčeku na orechy ich pomlela na hrubšiu múčku) a strúhanku.

kolac2.jpg

Bielky vyšľahané s cukrom postupne zamiešate do zmesi a pridáte rum. Najprv som si myslela, že som ho tam dala príliš, ale keď bol koláč hotový, práve rum tam dodáva tie správne grády.

kolac4.jpg

Po zmiešaní vylejete do formy (nabudúce ho dám na normálny plech nie do tortovej, lepšie sa prepečie), a pečiete na 180 stupnoch, plus mínus (podľa trúby) 40 minút.

kolac5.jpg

Nechala som ho trochu vychladnúť a natrela ho s kyslejším ríbezľovým džemom.

kolac7.jpg

kolac9.jpg

Dobrú chuť priatelia :-)

Hlavné správy

Z DOMOVA

Zmluva na prenájom vzduchu platí, súd zamietol žalobu geodetov

Súd zamietol žalobu v spore o storočnú zmluvu na prenájom skladu, z ktorého štát nevyužíva ani štvrtinu.

PÍŠE VILIAM KLIMÁČEK

Vyrazí vám dych, koľko ľudí je v Bratislave v nedeľu na kultúre

Prajem kultúrnym inštitúciám davy ako v hipsterských kaviarňach.

TECH.SME.SK

Aralské jazero takmer úplne vyschlo

Pestovanie bavlny sa nevyplatilo, zavlažovanie ho pripravilo o zdroj vody.


Už ste čítali?